Štep – up

Je triletni ulični program, ki se je kot projekt začel že v letu 2017. V marcu smo Štep-carji in Ulični zmaji staknili glave skupaj in planirali kaj bomo delali letos. Vreme je lepo in mi smo zunaj! Pa še preimenovali smo se, ja, prav si prebral/a, po novem se ulični program v Štepanjskem naselju kliče Štep-up. 

Program za letos? 

  • Vsak petek nas najdeš v Štepcu (na igrišču OŠ Karla Destovnika Kajuha). 
  • Mladinske ulične aktivnosti (npr. nogomet, košarka, debate, družabne igre). 
  • Popravljali in izdelovali bomo stolčke, mizice skratka ustvarjali si bomo prostor kjer bomo hengali, imeli bomo tudi super mentorje iz Preoblikovalnice (tako, da če se želiš izučiti v delu z lesom, je to ta prava stvar zate).

Se želiš spoznati z uličnim delom, pomagati ekipi mladinskih uličnih delavcev, soustvarjali program, te zanima prostovoljstvo ali pa le več o programu? Potem se obrni na marusa@postajmoste.si

Spremljaj pa nas tudi na INSTAGRAMU #postajamoste in FB strani Mladinska postaja Moste!

_______________________________________________________________

Namen 3-letnega uličnega programa je prek aktivnosti skupaj z mladimi ustvariti javni urbani prostor, imenovan “Četrtna oaza”, ki ga bomo zapolnili z različnimi (mladinskimi) vsebinami. S tem si bodo mladi pridobili nova znanja in kompetence na področju organizacije, izvajanja aktivnosti, mladinskega uličnega dela ter projektnega učenja.

Program poteka tedensko, saj ga sestavljamo skupaj z mladimi in se prilagaja glede na njihove interese. V programu sodelujemo z Uličnimi zmaji (Javni zavod mladi zmaji) in Mrežo mlada ulica (Zavod BOB), ki skupaj z nami skrbita za kvalitetno izvajanje mladinskega uličnega dela. Hkrati pa bomo sodelovali tudi z različnimi lokalnimi organizacijami za izvajanje mladinskega programa.  

Aktivnosti so namenjene predvsem mladim od 13 do 25 let in so brezplačne. 

Kontaktna oseba: Maruša Jarc, marusa@postajamoste.si  

Program podpirajo: Združenje SEZAM, Oddelek za mladino MOL, Urad za mladino Slovenije, Četrtna skupnost Golovec, Društvo Konceptov, so.p.,