Štepcival

Štepcival je triletni program, ki se je kot projekt začel že v letu 2017. Oblikovan je bil glede na potrebe mladih v Štepanjskem naselju, ki so si želeli več dogajanja znotraj lokalne skupnosti. In tako se je rodil potujoči festival Štepcival. Letos smo se vrnili, ga nadgradili, podaljšali na tri leta, dodali še več aktivnosti, več mladinskih uličnih delavcev, no, skratka vsega preveč. 😉

Program bo potekal tedensko, saj ga bomo sestavljali skupaj z mladimi in se bo prilagajal glede na njihov interes. V programu sodelujemo tudi z Uličnimi zmaji (Javni zavod mladi zmaji) in Mrežo mlada ulica (Zavod BOB), ki bosta skupaj z nami skrbela za kvalitetno izvajanje mladinskega uličnega dela. Hkrati pa bomo sodelovali tudi z različnimi lokalnimi organizacijami za izvajanje mladinskega programa.

Namen 3-letnega programa je prek aktivnosti skupaj z mladimi ustvariti javni urbani prostor, imenovan “Četrtna oaza”, ki ga bomo zapolnili z različnimi (mladinskimi) vsebinami. S tem si bodo mladi pridobili nova znanja in kompetence na področju organizacije, izvajanja aktivnosti, mladinskega uličnega dela ter projektnega učenja.

Aktivnosti so namenjene predvsem mladim od 13 do 25 let in so brezplačne.

Seveda pa k sodelovanju vabljeni vsi! 🙂 Če se želiš imeti fino, spoznati, kako se organizira dogodke, dobiti nova znanja in poznanstva, je Štepcival pravi zate!

Kontaktna oseba: Maruša Jarc, marusa@postajamoste.si  

Program podpirajo: Združenje SEZAM, Oddelek za mladino MOL, Urad za mladino Slovenije, Četrtna skupnost Golovec, Društvo Konceptov, so.p.,