Kdo je MPM?

Skupin’ca mladih, ki se je zbrala z vseh vetrov, ker si je želela nekaj drugačnega.

Iz “nič” smo ustvarili prostor, kjer se mladi lahko prosto izražamo, smo kreativni ali pa samo preživljamo svoj prosti čas. Smo mladinski delavci, ki stvari delamo drugače. Verjamemo v kreativnost, vztrajnost, ne bojimo se izstopati in si želimo delati v sproščenem okolju. Mladi smo zakladnica idej in sanj, pri nas jih skupaj s tabo uresničujemo od A do Ž. 🙂 Vedno si želimo spoznati še več ljudi, slišati nove zgodbe in ustvarjati skupne!

Zakaj smo drugačni od drugih?

   1. Ker imamo good vibe.
   2. Ker smo prostor naredili sami.
   3. Ker smo mladi, ki delamo mladinsko delo.
   4. Ker podpiramo raznovrstne in alternativne programske vsebine ter informacije.
   5. Ker podpiramo mlade pri razvijanju lastnih idej – od zasnove do realizacije.
   6. Ker verjamemo v princip sodelovanja “več glav več ve”, saj spodbujamo trajna sodelovanja med različnimi organizacijami ter posamezniki.

Torej, Mladinska postaja Moste (MPM) je 1. nadcikliran (ang. uypcylcing) mladinski center v Ljubljani. Kaj to pomeni? – Ker smo mladinski center, smo za mlade in mlade po srcu odprti vsak dan vsaj 6 ur v prostorih Tržnice Moste, ki smo jih sami skupaj z mladimi vzpostavili po principih ponovne uporabe. Pri nas imaš priložnost, da “hengaš” in da uporabljaš naš prostor, ne da bi te motili “starci ali prfoksi”. Pri nas dvakrat tedensko izvajamo tudi različne dogodke, na katere si vabljen/a tako kot udeleženec/ka kot izvajalec/ka. Prav tako pa ti nudimo varen prostor za pogovor in debate. To je center, kjer se vsak počuti domače, hkrati pa pridobiva nova neformalna znanja, kompetence, poznanstva in spoznava samega sebe. 🙂

Na kakšen način ti lahko nudimo podporo?

 1. Brezplačna uporaba naših prostorov po dogovoru.
 2. Neformalno svetovanje pri urejanju vseh vrst papirologije in birokracij.
 3. Pomoč pri razvoju,  realizaciji idej in projektov.
 4. Možnost pridobivanja različnih znanj in kompetenc v naših prostorih.
 5. Pri osebnih stiskah in težavah, preko neformalnega svetovanja in usmerjanja.

Pridi in nas spoznaj!