Mladinska postaja Moste

Mladinska postaja Moste

Kdaj prideš k nam? :)
Projekti
V Mladinski postaji Moste izvajamo zanimive projekte, v katere se lahko vključiš tudi ti: Dnevna soba, Premostna točka, Psihološka posvetovalnica, Aktivarna, Mreženje, Urbana delavnica, Štepcival in Klopca Tour. Več o posameznem projektu si lahko prebereš s...
Kdo je MPM?
Skupin’ca mladih, ki se je zbrala z vseh vetrov, ker si je želela nekaj drugačnega. Iz “nič” smo ustvarili prostor, kjer se mladi lahko prosto izražamo, smo kreativni ali pa samo preživljamo svoj prosti čas....
Kontakt
Mladinska Postaja Moste (1. nadstr. Tržnice Moste) >>Zaloška cesta 55, Ljubljana >>Pon, sre, pet: 13:00–18:00 in Tor, čet: 13:00–21:00 >>info@postajamoste.si

Dogodkovnik

< 2018 >
September
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
August
August
August
August
August
1
2
3
4
5
6
 • Pod makedonskim soncem
  17:00 -18:00
  06/09/2018

  Pozdravljeni, skupaj z mano ste že potovali v Turčijo med poletjem. Predno pa se res začne jesen pa vas bom odpeljala v Makedonijo, kjer sonce nikoli ne zaide. Predstavila bom moje antroploško raziskovalno delo, ki sem ga opravljala na meji z Grčijo in Albanijo. V svojem predavanju vam bom predstavila življenje v Makedoniji, kakšna je njihova kultura, zgodovina in tradicija. Po končanem predavanju vas čaka makedonsko presenečenje.
  Pridite in spoznajte Makedonijo. 🙂

7
 • Štepcival v Štepcu!
  18:00
  07/09/2018

  Štepcival je že drugo leto zapored  v Štepanjskem naselju. Zopet potujemo čez Štepca, se družimo, spoznavamo nove ljudi in svojo okolico, predvsem pa si bomo pridobili nova znanja in kompetence, ki nam bodo še kako prišla prav v prihodnosti.
  Kaj bomo počeli? Od razvijanja ročnih spretnosti, organiziranja dogodkov (npr. imeli koncerte, tekmovanja, športne aktivnosti) do drugih prostočasnih in izobraževalnih aktivnosti. Jap, vse to in še več se bo našlo na Štepcivalu. 
  S teboj smo vsak petek, od 18:00 do 20:00  mladinski (ulični) delavci, ki ti bomo nudili nova znanja, podporo in skupaj bomo preživljali prosti čas.
  Končni cilj našega ustvarjanja in druženja pa bo urejena urbana oprema in četrtna oazica sredi Štepca, kjer si bomo stvari kreativno uredili po svoje ter pokazali, da nam ni vseeno v kakšen okolju živimo!
  Kontakt: Maruša Jarc
  E-mail: marusa@postajamoste.si
  Tel.: 040 871 421
8
 • MOSTE OPEN
  16:00 -22:00
  08/09/2018

  Zgodila se bo prva edicija MOSTE OPEN, ko bomo našo umirjeno četrt zdramili in se družili ob kulturnem, ekološkem, kulinaričnem, glasbenem, otroškem in mladinskem programu. Sobota, 8. september bo dan, ko se bo pločevina na razgretem asfaltu umaknila raznolikim društvom in lokalnim skupinam, ki vse leto tako ali drugače bogatijo življenje Moščank in Moščanov. Dan, ko v Centru kulture Španski borci navadno zgolj odpiramo sezono, smo se letos povezali še s sosednjo Mladinsko postajo Moste, tako da ta dan postaja kulturno povezovanje; dan, ko vabimo vse moščanske organizacije in vse prebivalce te gosto poseljene četrti, da se nam pridružite in da skupaj s smehom in klepetom napolnimo vsem nam ljube Moste!

  Dan bo zaznamovalo raznoliko dogajanje od popoldneva do noči. Skozi cel dan nas bosta spremljala garažna razprodaja in art market, kjer ne bo manjkalo unikatnih izdelkov. V zgodnjih urah bodo vaši najmlajši lahko uživali v ustvarjalnih delavnicah, se družili ob učenju cirkuških veščin ter različnih športnih in plesnih aktivnostih. Mladinci bodo lahko izdelali svoj zemljevid Most, tekmovali v športih, se izmojstrili v taborniških veščinah in skozi medgeneracijsko druženje poskušali osvojiti balinarski pokal.
  Preizkusili boste lahko »pijana očala« in tako na varen način ugotovili zakaj alkohol in promet ne gresta z roko v roki. Ljubitelji lončnic in vseh zelenih prijateljic pa bo razveselila delavnica presajanja sobnih rastlin. Vse obiskovalce pa vabimo tudi v notranjost Španskih borcev, kjer si boste lahko ogledali fotografsko razstavo mladega fotografa Andreja Lamuta.

  Celotno dogajanje bo pospremila kulinarična ponudba, tradicionalni brezplačni golaž ter glasba izpod spretnih prstov izbranih Dj-ev mlajše generacije ljubljanskega Kluba K4. Dan druženja in kulture bomo zaključili z zibanjem v ritmih funka, bluesa in eksperimentalnega rocka skupine Midnight Lightnin’.

9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Podporniki

 

Domov