Sezamov poletni program v juliju? Kje nas najdete?

MINI POLETJE – Jubilejno, 20. Mini poletje je za nami in vabimo vas, da ne počivate niti poleti, ampak preživite lepe in ustvarjalne dneve z nami. Letošnje predstave za otroke in seveda tudi ustvarjalne delavnice bodo v dvorani Mini teatra in na Križevniški ulici pred gledališčem. Dva nepozabna meseca različnih dogodkov, preživimo ju skupaj vsako nedeljo od konca junija do začetka septembra. Klik, klik za več informacij o 21. mednarodnem festivalu Mini teatra za otroke.

Naj se poletje začne! <3

ULICA JE NAŠA – Veseli nas, da bo tudi v letošnjem letu 2019 v Družinskem centru Mala ulica lahko potekal poletni ustvarjalni program, namenjem otrokom in družinam ter seveda vsem mimoidočim. Vsako soboto dopoldan in popoldan se boste lahko udeležili prav posebno zasnovanega programa, katerega rdeča nit je taktilnost v mini labirintu. Program je soustavrilo 20 mladih ustvarjalcev iz različnih kreativnih področij. Lahko se boste preizkusili v zaznavah vidnega, otipljivega, gibajočega se telesa, lahko boste žonglirali in zakorakali s hoduljami. Odkrivali bomo svoj pravljični svet in soustvarjali labirint, va katerega se bomo lahko ponovno vračali.

6.7/ 10.30-12.30   VILMA
LAMPE
POSLIKAVA
KAMENČKOV
Otrok bo v roko dobil kamenček, otipal njegovo obliko in razmišljaj o tem na kaj ga ta oblika spominja (žival, oblak, avto, drevo…). Kamenčku bo nato vdihnil življenje, tako da ga bo v skladu s svojo idejo pobarval.   
6.7/ 16.30-18.00   MARTINA
ŠTIRN
ROJSTVO V uvodnem delu nas bo pripovedovalka z gibanjem spoznala z taktilnim prostorom, nato pa bomo skupaj  z našim telesom soustvarjali prostor, ki bo postal naša maternica. Nadaljevali bomo z lutkovno uprizoritvijo, kjer se bomo
seznanili z rojstvom. Sledilo bo tudi risanje in pogovor.
13.7/ 10.30-12.30   NOEMI
VEBERIČ
LEVOVNIK Koordinacija
Rada  
ČUTILNI
LABIRINT S
SPREHODOM  
Izdelali bomo neke vrste mozaik, po katerem bomo potem bosi hodili. Bodisi iz kamnov, ki lahko ostane na vrtu Male Ulice, ali pa na filcu ali podobni podlagi, ki jo bomo po kosih sestavili. Mozaik naj bo hkrati zanimiv na ogled in za boso hojo.Otroci mu lahko dodajajo dodatne ulice, preko katerih pridejo do različnih čutnih doživetij – vode, peska, trave… Nato lahko starše popeljejo na raziskovanje.  
13.7/ 16.30-18.00   MARTINA ŠTIRN
Koordinacija Noemi
PLESOVOJEV Ovoj je osebni prostor, do koder seže naše telo in ga ima okoli sebe vsak izmed nas od spočetja dalje, ga spoštuje ter spoštuje ovoje drugih. Z lahkoto ovoje in njihova pravila začutimo s plesom kroženja planetov, rasti rastlin, srečevanju živali, vetra v taktilnem labirintu, kar ponazorimo tudi s slikanjem na mokre podlage v labirintu.    
20.7/ 10.30-12.30   ANJA
HVASTJA-
GAIA
Koordinacija
Noemi  
MANDALA Tiskali bomo s pomočjo rastlin, kot so listi in cvetovi na okrogel format papirja. Uporabljali bomo različne vzorce, barve
in odkrivali tovrstno naravno grafiko.
20.7/ 16.30-18.00   MONIKA
CIZL  
Koordinacija
Noemi
MI
POVEŠ
ZGODBO?
Otroci bodo odpotovali na čutno doživetje skozi labirint. Ob zvočni spremljavi ga raziščejo s pomočjo ustvarjalnega giba. Sledilo bo ustvarjanje zgodb o doživetjih v labirintu. Ustvarjali bomo lepljenko iz različnih materialov, ki jo bomo na koncu odtisnili in dobili iz nje grafiko. Zgodbi bomo dodali še naslov in tako dobili svojo vizualno-čutno zgodbo.  
27.7/ 10.30-12.30   ANJA
HVASTJA-GAIA   Koordinacija
Mateja
SLIKANJE Z NIHALOM Na delavnici bomo uporabili nihala za slikanje zanimivih vzorcev. V plastičnem kozarčku bomo zamešali barvo in na dnu naredili luknjo. Kozarec bomo privezali z vrvico, nato pa ga bomo zanihali nad večjim formatom papirja, kar bo povzročilo kapljanje barve v različne vzorce.  
27.7/16.30-18.00   MAŠA
ŠEME Koordinacija
Noemi
ČUTNA
SLIKA
Otroci se bodo skozi labirint sprehodili po čutni poti. Na koncu bodo našli volno, ki jim bo služila kot namig za naslednjo dejavnost. Iz nje bodo ustvarili sliko svojih občutij, ki so jih doživeli na čutni poti po labirintu. Z izbiro barve volne in v kakšni obliki
jo bodo nalepili na podlago bodo ustvarili sliko svojih občutij (ravne/vjugaste linije, gostota itd.).  

Poletje, ustvarimo skupno zgodbo! <3 Se vidimo!