Sezamov poletni otroški program v juniju 2019

Preživite poletje s Sezamom! <3

Ulica je naša 2019

Veseli nas, da bo tudi v letošnjem letu 2019 v Družinskem centru Mala ulica lahko potekal poletni ustvarjalni program, namenjem otrokom in družinam ter seveda vsem mimoidočim. Vsako soboto dopoldan in popoldan se boste lahko udeležili prav posebno zasnovanega programa, katerega rdeča nit je taktilnost v mini labirintu. Program je soustavrilo 20 mladih ustvarjalcev iz različnih kreativnih področij. Lahko se boste preizkusili v zaznavah vidnega, otipljivega, gibajočega se telesa, lahko boste žonglirali in zakorakali s hoduljami. Odkrivali bomo svoj pravljični svet in soustvarjali labirint, va katerega se bomo lahko ponovno vračali.

Začetek: 22.6. in konec: 28.9.2019. Vsako soboto dopoldne in popoldne v JZ Mala Ulica. Vodi: Rada Kikelj Drašler in Mateja Lukežič ter 20 mladih animatorjev in animatork, umetnic in umetnikov.

DATUM+URA 10.30-12.30; 16.30-18.00 IME IZVAJALCA/KE NASLOV DELAVNICE OPIS DELAVNICE
22.6. 10.30-12.30   MATEJA LUKEŽIČ MINI LABIRINT Na otvoritveni delvnici bomo popestrili našo scenografijo, ki bo iz filca izrezljana v figurice otrok. Poslikali jih bomo z bravo, kar bo krasilo in oznanjalo vse nadaljne sobotne dogodke skozi celo poletje.  
22.6. 16.30-18.00   NOEMI VEBERIČ LEVOVNIK SLIKE ZA ZAPRTIMI VEKAMI   Kaj vidim ko zaprem oči? Kakšne podobe vidimo za zaprtimi vekami? Ali vidimo barve, oblike? Poskušali jih bomo narisati ali naslikati z barvami na tektil, ki bo ustvarjal labirint.  
29.6. 10.30-12.30   IUNA ORNIK   MORSKE POČASTI Iz naplavin na morski obali bomo sestavlili in pobarvali preproste marionete in jih oživeli.
29.6. 16.30-18.00   VILMA LAMPE VISEČI PTIČI IN COFKI Iz raznobarvne volne bomo izdelali cofke in jih obesili na lesene palčke. V nadaljevanju se  bodo cofkom pridružili še ptiči. Ptičke bomo ustvarili s  prepogibanjem papirja (origami) in jih poljubno pobarvali.  

Delavnice Mini poletje 2019 na Križevniški ulici

Kdo sem jaz?

GLEDALIŠČE NA ULICI (PRIPRAVILA MATEJA LUKEŽIČ)

26.6.2019 – Ptičja zabava – Ulica bo postala naše gledališče. Nastale ptice bodo z našo pomočjo poletele in zavzele prostor, nebo in ulico. Igrivo bodo nad nami poplesavale.
21.7.2019 – Kdo sem jaz – Kdo sem jaz? Lahko sem kot ti ali mogoče kot on? Lahko sem močan in strašan ali morda droben in pogumen? Izdelali bomo posebno masko pravega junaka in rešili svet.
28.7.2019 – Gusarji – Bi želel izvedeti, kaj se zgodi ko v mesto pripluje prava gusarska ladja in na njej čisto zares pravi gusarji. Pridi in nam pomagaj zavzeti ulico! 4.8.2019 – Zmaj – Le kaj se zgodi ko zmaj prileti. Pogleda nas v oči in z nami poleti. Izdelali bomo svojega zmaja, ga ukrotili in ne samo ulica, celo mesto bo naše.
11.8.2019 – Ta čudoviti svet – Kaj si najbolj želimo? Koga bi imeli ob sebi? Kako bi si obarvali svet? Še zadnjič letos se bomo spoznali z eno izmed lutkovnih tehnik. Si zgradili oder in narisali naš svet. 

Sezamov otroški program v Kinodvoru

Vsako nedeljo dopoldne ob 11. uri poteka Zajtrk v Kinodvoru, mi pa organiziramo varstvo v kinu za 4+. Starši v kino, otroci pa na svoj film in igro, dokler ne pridejo njihovi starši.

Ste že popeljali svoje najmlajše na prvi film v kino?