Združenje SEZAM septembra … ;)

Sezam – združenje mladih, staršev in otrok je majhna, nevladna organizacija, ki poskrbi za vse mogoče želje staršev in otrok. Sezam postaja vse bolj presečišče interesov tako enih kot drugih: staršev, ki iščejo pomoč in varuhov ter varušk, ki bi radi kaj malega zaslužili, hkrati pa tudi organizirali kak zanimiv program za otroke in mlade. Pri Sezamu nudijo zatočišče za nove ideje, ki se kakor v rastlinjaku grejejo, oni pa jih ščitijo tako, da se lahko razvijejo. So hkrati inkubator, generator, spodbujevalec in promocijski center. Prisluhnejo vsakomur, včasih pa jim uspe najboljše ideje tudi realizirati.

Kaj vse se bo dogajalo po dopustih? 😉

SEZAM vabi vse, ki jih zanima delo z otroki, mladimi, pridobivanjem izkušenj z delom z otroki, v družinah in z mladimi z učnimi težavami ali brez, ki jih zanima kreativno delo, inspirativno, poživljajoče se delo, spoznavanje različnih življenjskih konceptov, pa tudi priložnostni zaslužek, da se javite osebno ali po telefonu ali po mailu. Postanite varuška, ali varuh, ali animator-animatorka, ali mentor-mentorica ali pa vodja delavnic. Lahko pa postaneš tudi prostovoljec/ka v našem mladinskem centru Mladinska postaja Moste.

Vabljen/a na SEZAM (Novi trg 1, 1000 Ljubljana) 012511218 od 9-16.ure ali pa nam piši na info@zdruzenje-sezam.si. 

2.9. se pa se v okviru SEZAMA začenja Zajtrk pri Kinodvoru in z njim tudi varstvo v Mali dvorani. Septembrske projekcije Zajtrka v Mali dvorani so že objavljene, film, ki se bo večinoma vrtel pa bo: MOJA ŽIRAFA https://www.kinodvor.org/film/moja-zirafa/ 

Pripeljite svoje najmlajše! 🙂

SEZAM prihaja 8.9.2018 tudi na moščanski dogodek MOSTE OPEN z otroško ustvarjalno delavnico »Gospa s klobukom«. Obiskala nas bo mladinska pisateljica Mašo Ogrizek in nam predstavila svojo knjigo Gospa s klobukom, ki je nominirana za nagrado Večernica. Nato bomo z Andrejo Goetz iz starih zemljevidov izdelovali posebne premične razglednice. Čaka pa nas še posebno presenečenja: otroci se bodo lahko peljali na čisto pravem kovčekmobilu.

Projekt so omogočili: Oddelek za kulturo MOL, Turizem Ljubljana, Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport

Se vidimo? Zagotovo. Pa lep vstop v septembrske dni! 🙂